tiistai 26. marraskuuta 2013

Käväisy keskemmällä

Monia ekoja juttuja yhdelle viikonlopulle - kävin ekaa kertaa Ylivieskassa, Reisjärvellä ja Oulun lentokentällä. No Ylivieskasta en oo ihan satavarma, mutta luulisin, että en oo käynyt siellä aiemmin, poislukien mitä junalla puksutellut ohi.

IMG_1260m

IMG_1285m

Ekaa kertaa tuli myös nähtyä lunta tälle talvelle! Voi sitä jälleennäkemisen iloa! Käytiin paikallisoppaan kanssa tarpomassa kolme tuntia reisjärveläisessä maisemassa, eli metsässä, missä tulee lampia ja järviä vastaan vähän väliä. Ja susia, pantasusien seurantakartoista päätellen. Ainoa pantasudelta näyttävä otus, mikä me nähtiin, jolkotteli metsän siimeksestä esiin, oli liiankin ystävällistä sorttia ja liimautui seuraan puoleksi reissua.

IMG_1280m
Pantasusi vaanii

IMG_1282m
Pantasusi vaanii vähän lähempää

Reisjärveltä matkasin Ouluun haastatteluhommiin. En oo koskaan viettänyt aikaa Oulussa, lähinnä joskus juossut hakeen pizzaa aseman vierestä, kun juna pohjosesta on pysähtynyt hetkeksi Ouluun. En kyllä viettänyt nytkään, kävelin keskustan läpi, poikkesin RealDealissa pikaisesti ihan vaan tavasta poiketa skeittikaupoissa, hoisin haastattelun, olin mukana kuvaukset ja kuvaaja heitti mut kentälle. Illaksi kotiin. Nyt talvi oikeesti, tuu jo tänne eteläänkin. Tai muuten lähetään uudestaan pohjoseen. Lähetään me kyllä joka tapauksessa, pitää saada lehti painoon asti ja sitte auton nokka kohti Rukaa.


torstai 21. marraskuuta 2013

Jotain muuta vol.2

Helsingissä sato aamulla vettä kaatamalla, mutta Hakubassapa dumppasi lunta! Hinku päästä laskeen on kova, varsinkin nyt, kun lepuuttelen rasitus(?)vammaa polvesta enkä käy skeittaamassa.

_MG_1974

Jalan lepuuttelu ei toki tarkoita täyttä liikkumattomuutta, vaan yritän tehdä tän ajan kaikkea rauhallista ja kuntouttavaa liikuntaa. Mistä, köh, hyvä esimerkki tiistainen salitreeni. Kädet on jumissa vieläkin, kun tuli nostettua painoja oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Eilen kaivoin indoboardin esiin ja tasapainoilin sillä tyynyn päällä, tekee hyvää nilkan ja jalkapöydän pikkulihaksille. Mulla oli aikanaan tosi pitkään nilkka sökönä, joten tasapainolauta tuli silloin tutuksi. Oli jo leikkausta varten paperitkin valmiina, mutta sopivaa hetkeä ei tullut kun oli laskukiireitä. Hyvä niin, koska nilkka toipui aikanaan ilmankin.

59270_888676347_n

Tänään olin hyvällä fiiliksellä salilla ja tein jopa uusia liikkeitä. En oo tehnyt maastavetoa moneen vuoteen, koska jos ylipäätänsä teen jotain jaloilla, teen jotain perus kyykkyjä ja askelkyykkyjä. Saattaa olla takareidet jumissa huomenna. Saatan siltikin mennä taas salille, ehkä kädet on jo toipunut. Motivaatio huipussaan. Tammikuuksi tikkiin on vaatimaton tavoite. Niin ja se polvi kuosiin parin viikon sisällä, kiitos.

Kuopio2013

Kuvat viime laskukaudelta Talmasta (kuva Elise), Leviltä (kuva luulisin että Kea) ja Kasurilasta (kuva Lauri).

tiistai 19. marraskuuta 2013

Jotain muuta

Mulla on jossain tilanteessa lähiviikkoina tullut polvi kipeeks. Se ei parantunut sillä, millä on oletettavasti tullutkin, joten pitää ottaa muita keinoja harkintaan. Jos tein oikean omadiagnoosin, niin siinä on jänne rasittunut/tulehtunut/revähtänyt. Vaivan pitäis luotettavien lähteiden (=Google) mukaan mennä ohi parissa viikossa levolla ja tulehduskipulääkkeillä. Päätin kokeilla, sillä Japaniin lähtö kolkuttelee jo takaraivossa - siellä jalan on parempi olla laskukunnossa,

Ainoa vaan, että on ollu koko syksyn erittäin hyvä skeittifiilis, enkä millään malttais pysyä pois laudalta. Tavoite on lepuutella TRL:n pikkujouluihin saakka eli parisen viikkoa. Nyt on toinen päivä menossa, ja 11 lisää kuulostaa pitkältä ajalta.

DSC_0603_muok
Kuvituksena vielä puukkoohaavassa mentaliteetilla näitä ihania Valentinan ottamia kuvia Laitokselta

Eilen aloin hoidella Japaniin lähtöön liittyviä asioita. Työkaveri puhui passinhausta ja onneks tajusin, että mähän tarvitsen kans uuden. Mun edellinen passi oli vielä kymmenen vuoden passi. Sitä voi sanoa käytetyn koko rahan edestä… No mutta siis passikuvan otattaminen sopi hyvin jalanparantelupäivän aktiviteetiksi.

Lisäks edessä oli putskulaskuun sopivan laudan osto. Olin jo käynyt tsekkailemassa etukäteen vahtoehtoja, nyt marssin suoraan Forumin interiin ja nappasin mukaan edellisen kauden Salomonin Powder Snaken. Mulla on ollut Salomonin lautoja tosi monta, kun sain niitä aikanaan edukkaasti Oloksen hiihtokoulun kautta. Sitten viimenen sitä kautta ostamani lauta oli ihan täys floppi, ei sopinut mulle yhtään. Jäi siitä huonot fiilikset Salomonin laudoista ja aloin ostaan Riden lautoja. Nyt kuitenkin päätin uudelleen luottaa tuttuun merkkiin ja tietty papereista löytyviin spekseihin kyseisestä lankusta. Uskoisin, että meille tulee hyvä reissu…kuten varmaan Laurille ja uudelle ystävälleen Jonesillekin. Meidän kodin tänhetkinen lautamäärä muuten lyö kaikkien aikojen ennätykset, en ehkä jaksa vaivautua laskeen, mutta pelkästään lumilautoja on seitsemän…

DSC_0539_muok
Oon melko varma, että mä oon katseiden kohteena tuossa.

Tänään olis ollu Sokeva-päivä. En ees päässyt sinne viime viikolla, joten hirvee polte olis ollut puulin kruisimiseen. Kävin duunin jälkeen salilla tekemässä yläkroppaa, sitte menin vielä takasin töihin. Tykkään olla iltasin tyhjällä toimistolla, ei oo häiriötekijöitä. Yleensä en vaan ole siellä iltasin, kun on tota muutakin elämää... Tulin kotiin, kun Lauri oli jo lähtenyt Sokevalle, niin ei tullut kiusausta siirtää paranteluprojektia alkamaan huomenna.

Vielä 11 päivää jäljellä. Kyllä tää tästä.

DSC_0257_muok
Hallillehan voi mennä, vaikkei ite meniskään laudalle. Aina voi esim. jelpata muita.

DSC_0488_muok
Aina voi myös kuvata muita.

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Vielä yks

Talvi ei suostu saapumaan, mutta ei oo haitannut. Halliskeittaus on maistunut yllättävän hyvin. Muutaman viikon sisällä on tullut käytyä Sokevan ja Kontulan lisäksi Tampereen ABECilla duunireissun osuessa Tampesteriin sekä Hämeenlinnan Laitoksella kaksikin kertaa.

DSC_0311_muok

Laitoksen visiiteistä toinen tehtiin TRL:n porukalla (juttu ja video), toinen muuten vaan ajeltiin sinne Laten, Henkan ja Sonjan kanssa, kun jäi edellisellä reissulla hommat kesken. Huolimatta siis siitä, että tuli skeitattua vaatimattomat viiden tunnin setit ja kaks uutta temppua, niin tuntui jäävän sellasia temppuja tekemättä, jotka halusivat tulla tehdyksi. Kunto vaan loppui kesken.

DSC_0345_muok
Fronttirokki, yksi uusista tempuista

Jälkimmäisellä Laitos-kerralla jouduin luovuttaan jo kolmen ja puolen tunnin jälkeen, kun kaikki muut oli ollut lähtövalmiina jo varmaan tunnin. Mähän saatan vedellä "vielä yksiä" ärsyttävän kauan, jos valoja ei sammuteta tai muuten vaan väkivalloin raahata pois. Yks ilta Laajiksessa olin yrittänyt yhtä rania ihan sika kauan, sitte katoin kelloo varttia vaille kahdeksan, että jos ei kolmella yrityksellä mee, niin sitte lähen himaan. Sitte yhtäkkiä joku tuli sulkeen mestaa kello yhdeksän. Tunti ja vartti vielä yksiä…ja ei muuten menny päälle. Eikä mainittavasti haitannu, on se vaan siistiä keskittyä puurtamaan jotain typerää kombinaatioo niin keskittyneesti, että sitten kun pakotetaan lopettamaan, tajuaa olevansa niin väsynyt ettei meinaa jaksaa kävellä bussipysäkille.

DSC_0261

DSC_0520_muok
Pakko laittaa vielä tää Hennan kuva, ihan ku tekisin fronttiblunttia tuolla taustalla. Ehkä joku päivä...

Kuvat Laitokselta © Valentina Morales, on muuten älyttömän hienoja.

perjantai 15. marraskuuta 2013

Maljannoston aika

Ostettiin kesäiseltä viinitilavisiitiltä kotiin tuomiseksi pari pulloa kuohuvaa. Toinen sattui olemaan tollasta wedding-versiota, mutta ei annettu häiritä, koska se oli ehdottomasti parhaimman makuista. Säästeltiin sen korkkaamista sopivaan juhlahetkeen, ja tulihan sellanen.

IMG_6118m

Ajatteliko joku nyt jotain häähommia? Ei nyt sentään, mutta eräänlaista myötä- ja vastamäkeä kuitenkin. Ja rahan latomista tiskiin pienimuotoisten hääjuhlien edestä. Ostettiin meinaan matkat Japaniin tammikuussa.

Tää päätös yllätti mut itsenikin, pari viikoa sitte kirjoittelin vielä suunnitelmista lähteä Laaxiin. Nyt on alle kaksi kuukautta lähtöön koti Hakubaa. Hyvänä enteenä sinne satoi ensilumi saman tien, kun oltiin tehty päätös lähteä. Toivottavasti sama tapahtuisi pian Etelä-Suomessa, että ehtis saamaan vähän laskupäiviä alle ennen puuteriin kaulaa myöten uppoamista.

perjantai 8. marraskuuta 2013

Julkisuuden valokeila hipoo jälleen

Klikkasin eilen auki opetusvideon Yhteiseloa skeittiparkilla, ja huomasin esiintyväni siinä itsekin. Tai siis en esiintynyt sanan esittää jotakin -merkityksessä vaan skeittailin ihan todenmukaisena itsenäni Hillerin parkilla ilman tietoa, että muhunkin päin kameralla osoteltiin.

Hienosti kuvattu ja editoitu ja hyvää asiaa varsinkin nuoremmalle kohderyhmälle, ei haittaa olla osallisena. Sitä paitsi hienon feeblen oli multa saanu tallennettua. Mun tän vuoden videopartti, kesto 0,2 sekuntia. Sen takia noita ilmasia lautojakin näemmä alko tulla...No ehkä ei, mutta just sain uuden laudan, (takavarikointina) suoraan (vastentahtoiselta) pääsponsoriltani, joka puolestaan voitti sen Tyttörullalautailijoiden valokuvakisasta, josta puolestaan oon jo aikoja sitten luvannut laittaa tulokset blogiin tulokset. Tässäpä ne vihdoin, tuon äsköisen virkehirviön jälkeen.

Mun ottama kuva Maijasta tuli kolmanneksi yleisöäänestyksessä, kiitos äänistä!
kisakuva

Lisäksi musta otetut kuvat pärjäs mainiosti. Toisen sijan pokkasi Keken ottama hieno blunttikuva, josta itekin tykkäsin kovasti - sekä sommittelusta että siitä, miltä temppu näyttää.

20130917_Leena_Vänni_3_(c)Keke_Leppälä

Kolmannelle sijalle ylsi Laurin Kööpenhaminassa ottama puulikuva. Tykkään otoksen sommittelusta, oma asento on vähän tollanen möykkymäinen mutta ton kokosessa puulissa en toistaseks parempaan pysty. Ei pysty kaikki muutkaan, yksi tuomareista arvioi kuvaa, että "kuumottava temppu", heh. Lauri voitti tällä kuvalla itselleen 7,8 tuumasen Ponkesin laudan, joka on oikein passelin kokoinen mulle hallikäyttöön. Sai se myös kivan viininpunaisen Ponkesin pipon, sekin sopii tosi hyvin mulle. Mutta mainetta ja kunniaa siis Laurille, vaikka sille ei tälläkään kertaa kisassa pärjäämisestä mitään tarroja konkreettisempaa itselle jäänytkään!

Kuvaaja_LauriVirkki_Skeittaaja_LeenaVänni_Paikka_Köpis_Temppu_slash

Tulokset kuvineen löytyy täältä.

tiistai 5. marraskuuta 2013

What you see is what you...see

Aamulla kun, jälleen kerran, laahustin Itä-Pasilaan, mietin, jälleen kerran, että se on kyllä yks rumimmista paikoista mitä oon nähnyt. Ja varmasti rumin, missä käyn viidesti viikossa. Kun selviää harmaudesta kahdessa kerroksessa ja lähitalon juoppojen jättämistä yöllisistä sotkuista, pääsee työhuoneeseen, josta näköala on vastakkaisen toimistotalon ikkunoihin. En kauheesti harrasta koristelemista tai sisustamista, mutta oon näemmä puolivahingossa kerryttänyt jotain henkilökohtaisia kuvia ja esineitä työhuoneeseeni.

IMG_1171

Tää on ehkä vähän kidutusta, vanhasta seinäkalenterista napsastussa kuvassa on entinen työpaikkani The Remarkables Queenstownissa. Hiihtokeskus jää tuonne vuoren toiselle puolelle. Työmatka bussilla noissa maisemissa versus työmatka bussilla Itäväylää...Ei ehkä kannata ajatella asiaa sen enempää.

IMG_1170

Mun jenkkiauton rekkari. Siellä rekisterikilpi on omistajakohtainen, eli kun auton myi, rekkarikilpi jäi itselle. Lykkäsin sen matkalaukkuun, kuskasin kotiin ja sieltä työhuoneeseen. On sitte valmiina, kun seuraavan kerran rekisteröin itselleni auton jenkeissä. Sitä odotellessa...

IMG_1172

Paha missä mainitaan, pari valokuvaa jenkkielämästäni. Mun rakas kaara Lady Coug ja vielä rakkaampi miniramppi Minimini. Molemmissa kuvissa mä, tykkään niin paljo itestäni...ei sentään selfieinä.

IMG_1173

Näemmä melkein kaikki koriste-elementit on laitettu jenkkireissun jälkeen, kun silloin tän huoneen sain. Mt Ripley kausari ja Etniesin parkin jäsenkortti.

IMG_1177

Tollanen award lähetettiin mulle kehystettynä Suomeen palattuani, en oikein tienny mihin sen olisin lykännyt niin tuuppasin hyllyn päälle odotteleen parempia aikoja. Tai ehkä seuraa, pitäis voittaa lisää palkintoja mun menestyksekkäällä uralla ja päällystää kaikki hyllyt niillä.

IMG_1169

Tärkeä muistutus.sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Talvi tuloillaan

Expo-viikonloppu alkais oleen nähty ja koettu, kiitos ja anteeks vaan tänäkin vuonna. Kävin messuilla kahtena päivänä ja tänään vielä Urheilumuseossa katsomassa Lumi, lauta ja laskeminen -näyttelyn. Eiköhän sitten voi julistaa talven avatuksi, oli lämpötila mikä tahansa. Talvi on ennenkaikkea mielentila, ja se alkaa olla saavutettu. Lauri on siinä kyllä paljon pitemmällä, kun on kantanut kotiin kaiken maailman lautoja ja laskutakkeja. Mä puolestaan oon alkanut työstää talven tulevia reissuja kohti toteutumista.

IMG_1187m
Urheilumuseon näyttelyä

IMG_1182m
Anna katselee laskuleffakoostetta

Kausi alkaa perinteisellä Rukan reissulla. Useita vuosia mentiin Katjan kanssa viikoksi marraskuussa, kun oli halpaa ja sai kauden aloitettua aikasemmin, nykyisessä tilanteessa saa kelvata pitkä viikonlopu itsenäisyyspäivänä. Mukavaa kuitenkin päästä aloittamaan kautta vähän pitempiin mäkiin, saa pohjille vähän rinnekruisailua.

Jouluna opetan eka viikon Talmassa, sitten aateltiin vielä päälle Laurin kanssa tehdä pieni Suomi-reissu Keski-Suomeen.

IMG_1536
Viime vuoden opetusviikolle osui sään puolesta kaikkea auringonsäteistä vesisateeseen.

Talvemmalla aateltiin lähteä Alpeille. En oo koskana käynyt Alpeilla varsinaisella laskureissulla. Olin 2005 vaihdossa Itävallassa 5 kk ja muutamia vuosia sitä ennen aupairina Sveitsissä pari kuukautta. Molemmat ajnajaksot tietysti sisälsi laskemista ja päivän parin visiittejä eri keskuksiin tai ihan vaan jonkun kukkulan takamaastoihin. Nyt suunnitelmissa on Laax, johon tein aikanaan ikimuistoisen reissun yksinäni. Mulla oli Sveitsissä auto käytössä, joten ajelin Laaxiin katsomalla just kartasta, että tie menee tuolta, ei oo pitkä matka. Sinne olis kai oikeasti kannattanut mennä jollain autojunalla vuoren läpi, koska itehän ajelin vuoren yli, paluumatkalla lumivyöry oli tukkinu tien, jouduin kiertämään jostain, rahat oli loppu ja bensavalo paloi. Oi niitä aikoja - tai sitten ei. Nykynuoret ei kyllä koskaan tuu kokemaan vastaavia, kun on naveissa reittiohjeet sun muuta. Eikä voinu ees statuspäivittää siitä, mitä koki! No sketsin paluumatkan lisäksi Laaxista jäi mieleen ihan törkeen hyvä paippi ja parkki plus sitten muut laskumahdollisuudet, joihin en edes viikonlopun aikana ehtinyt tutustua, joten ehkä nyt olis aika palata sinne.

Kauden loppuun vois sitten yhdistää Norjan kevätreissun kauden lopetukseen Levi Campilla. Siitä samalla (viimeistään) voi alottaa ulkoskedehommat. Ja skeittireissut. Suunnitelmista jäi toki pois pääsiäiset sun muut, mutta ihan kaikkea ei vielä tässä vaiheessa kautta halua naulata kiinni. Voi sitten kuvitella olevansa spontaani, kun lähtee pääsiäisenä kolmatta vuotta peräkkäin Kuopion suuntaan ja tekee kauden aikana pari viikonloppuvisiittiä Sappeelle.

IMG_3445m
Viime vuoden Levicämppeilyä

Miltäs kuulostaa, pärjäiskö näillä?