keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kesäiltoja keskustassa

Näinhän tässä pääsi taas käymään, että kesäloma vol.2 on ihan ovella! Suunnitelmat vielä hyvin auki, paitsi keskiviikkona pitää olla Helsingissä lääkärin vastaanotolla saamassa lupa skeittaukseen. Näin siis toivon mukaan, saattaahan sieltä tulla vielä jotain kuntoutusvaatimusta ja senkin kanssa on elettävä.

Omaa skeittauslupaa odotellessa on tullut heiluttua kameran kanssa muiden perässä. Pari viimeistä keikkaa on ollut ihan flashbackejä 90-luvun loppuun sillä erotuksella, että oon vaan kuvannut enkä lisäksi skedennyt ite. Spotilta spotille kesäillassa, onko siistimpää. Siitä ehkä suorilta baariin ja kauniissa kesäaamussa himaan. Hyviä hetkiä hyvien ihmisten kanssa.

IMG_8217m
Sankun flippi Musiikkitalolla

Jalan tervehtymistä odotellessa on iskenyt sellanen tauti kuin kamerakuume. Joko en osaa kuvata (hyvin mahdollista) tai sitten mun kamera ei vaan riitä siihen, mitä kuvilta haluaisin, sillä oon jatkuvasti tyytymätön lopputulokseen. Valo ei riitä ja ISOn määrän lisäämistä ei kuvanlaatu kestä, haluaisin käyttää salamaa, mutta se taas pidentää suljinaikaa aina niin pitkäksi, että tulee kuitenkin liikepäterävyyttä. Että haluuko pimeetä vai epätarkkaa, vaikeita valintoja. Ehkä pitäis vaan lähtee kamerakaupoille.

IMG_8251m
Sanku fakie fiftarista caba ollie out

IMG_8280m
Sanku ollie vanhan postin rappusista

torstai 24. heinäkuuta 2014

Rullausta

Kävin muutaman viikon tauon jälkeen vesijuoksemassa myös jalkavammaa kuntouttavan kaverin kanssa. Se jutteli fyssarikäynneistään ja kuinka hyvä on saada seurantaa kuntoutuksen etenemisestä ammattilaiselta. Mä en ole missään vaiheessa käynyt fyssarilla. Kun kysyin aiheesta leikkauksen jälkeen, lääkäri sanoi että heinäkuussa voin alottaa jos haluan. Unohdin kuitenkin pyytää lähetettä eikä se oma-aloitteisesti kirjoittanut.

Seuraavaan lääkärikäyntiin on vielä pari viikkoa, niin päätin kävästä edes hierojalla välissä, saa jonkinlaisen ulkopuolisen arvion, miltä kinttu vaikuttaa. Duunipaikan lähellä on fyssari-hieroja, jossa oon muutaman kerran käynytkin. Kun sanoin, että leikattu jalka kaipaisi hierontaa, se tarjosi samaan hintaan kokeiluna LPG-imurullaushierontaa. Se oli alipaineella tapahtuvaa ihonalaisen kudoksen kohotusta. Tälleen kirjotettuna kuulostaa lähinnä joltain selluliittihoidolta, mutta kai sen pitäisi toimia palauttavasti ja vähentää lihasjäykkyyttä. Tulipahan sellaistakin kokeiltua, hyötyjä on vaikee arvioida mutta ehkä se ainakin noille arpien kohdille hyvää teki.

Parasta hoidossa oli kuitenkin se, että fyssari kysyi, mites noi liikeradat on omasta mielestä palautunut. Sanoin että mielestäni hyvin, mutta vaikea sanoa itse. Se sitten koukisti polvea ja totesi, että niinpä onkin. Koukisti uudestaan ja totesi vielä, että ompas kyllä erinomaiset liikeradat.

Tuli ihan älyttömän hyvä mieli, kun väkisinkin sitä stressaa, että kuntouttaako tarpeeksi vai liian rajusti vai liian varovasti, ja sitten joku ulkopuolinen asiasta ymmärtävä antaa tuollaisen arvion, vaikkakin ohimennen ja vaikkakin vaan yhtä osa-aluetta koskien.

20140712_230922_1
Kuntoutusjumppahetki laiturinnokassa

Kohta tulee paineita saada koko muu kroppa yhtä erinomaiseen kuntoon, kuin tuo täydellinen polvi!

tiistai 22. heinäkuuta 2014

Liikunnan riemua

Jos et pidä jostain liikuntalajista, tässä resepti, kuinka alat pitää siitä. (Ei päde vesijuoksuun, sillä mahdottomiin ei tälläkään pysty).

Kiellä laji (esim. pyöräily, juoksu, ryhmäliikuntatunnit) ja lisäksi kaikki muutkin asiat itseltäsi puoleksi vuodeksi. Sen jälkeen ala asteittain sallia itsesi tehdä asioita. Aloita tylsimmästä (vesijuoksu, kuntopyöräily) ja ta-daa, kun saat alkaa pyöräillä tai lenkkeillä, ne tuntuu ihan käsittämättömän hienoilta harrastuksilta.

Oon tässä lomaillut viikon ja sinä aikana mm. maastopyöräillyt, haikkaillut metsässä (ilman tarkoitusta laskea alas) ja käynyt bodypumpissa. Oon ollu ihan liekeissä joka ikisestä! Saan jo harrastaa kaikkea, missä ei ole väännön tai iskun mahdollisuutta, eli ne omimmat lajit on vielä pois luvuista, mutta tekemistä on silti riittänyt.

Kuten oon aikasemminkin varmaan maininnut, nuo pyörähommat ei oikein meikäläiseen kolahda ja siksi en ole ikinä tainnut suostua lähteä ajamaan Elisen kanssa. Toisaalta, ihan tervettä, ettei mun pyöränkäsittelytaidolla lähde ajamaan downhilliä Kalpalinnaa alas... Nyt kun Elisekin on vielä toipilaana selkäleikkauksien jäljiltä, uskaltauduin sen matkaan ihan vaan maastöpyöräilemään. Poljettiin melkein kolmen tunnin lenkki Teivon harjulta johonkin Nokialle ja takaisin. Homma oli helpompaa kuin olin ajatellut, toisaalta myös ohjeistus oli hyvä: polje vaan kokoajan tasaisesti. Lainapyörä alkoi jo hetken ajon jälkeen tuntua hyvältä ja vauhtikin pysyi sopivana. Poikkeustilanteen kunniaksi (molemmat kuntoutusvaiheessa) ei kumpikaan sähelletty mitään ylimääräistä, vaan pysyttiin suunnitelmassa pysyä pystyssä.

20140717_141244
Kuva siitä ainoasta mäestä, jonka talutin. Irtokivet ja ei mitään aavistusta mitä mutkan takana = ehkä ens kerralla sitten.

Lomaan kuului jonkin verran myös talsimista. Helsingin päässä suunniteltu Sipoonkorven retki skipattiin kaatosateen vuoksi, mutta Korpilahdella ollessa käytiin metsäretkellä. Paljon nousuja ja laskeutumisia ja hienot maisemat, tykkäsin.

20140713_105958
Korpilahden maisemissa

Bodypump oli varsinainen ylläri itellekin. Sain viiden kerran tutustumiskortin kuntokeskukseen, ja päätin sitten kokeilla, mitä jalat tykkäis kyykkäyksestä paskan musiikin tahtiin. Yllättävän hyvää tykkäs, ja tykkäsin itekin. En oo kuukausiin liikkunut itseäni läkähdyksiin, ja ai että se oli hieno tunne pitkästä aikaa. Tunne on toki hienompi, kun se tulee hyvien kavereiden kanssa vietetyn hauskan skedesession jälkeen, mutta sitä odotellessa tämäkin oli ihan kelvollinen tapa saada paita läpimäräksi ja koko kroppaan olo, että jotain fyysistä tuli tehtyä.

Koska jätin pukuhuoneselfiet ottamatta, niin tässä bonuksena pari kuvaa vaihtoehtoisemmasta urheilulajista. Leikittiin betonimyllyä ja tehtiin lapiovoimin vähän betonia uuteen skeittiobstaakkeliin yhdellä diy-spotilla. Tuntu tehokkaalta liikuntalajilta ja ainakin eka kerta lajia oli ilmanen, heh. Ilmastointi kylläkin puuttui.

IMG_8084

IMG_8087

torstai 10. heinäkuuta 2014

Pari räpsyä

Huomenna alkaa loma! Pidän viikon loman nyt ja viikon elokuun alussa. Loput lomat jää pidettäväksi talvella tai joskus, kun työtilanne antaa myötä ja on jotain kivaa tekemistä. Ei nyt oikein oo loman tarvetta tuon enempää, töitä puolestaan riittää. Suunnitelmissa on pientä suomimatkailua. Muutama päivä mökkeilyä, vähän kavereiden näkemistä ja siinä se. Ei liikaa mitään, kun kuntouttaminen tällä hetkellä on aika lailla puolipäivähommaa. Onneksi ärsyttävimmät nitkutuskuntoutukset saa nyt vähentää kolmesta päivittäisestä kerrasta kahteen. Ei sillä, että ne ihan kauheasti aikaa veisi, mutta on ne vaan ärsyttäviä kun vähän väliä pitää muistaa olla vääntelemässä polvea. Saattaa olla jo vähän turnausväsymystäkin ilmassa, kun viimenen kuukausi kuntoutusta lähti käyntiin. Palkinto on kuitenkin mitä ilmeisemmin ruhtinaallinen, nimittäin täysin ehjä polvi. En siis valita.

Eilinen meni kuntoutusjumppien lisäksi Tyttörullalautailijoiden kesäsessareilla kuvailemassa. Kuvasaldo oli aika maltillinen, mutta kiva kun jotain sentään jäi muistikortille. Nää kuvat kaikki Sankusta, muita kuvia laitoin Tyttörullalautailijoiden FB-sivulle.

IMG_7894

sankumv

IMG_7927m

Lisäks vielä tähän väliin muistutus Tyttörullalautailijoiden videoklippiskabasta, johon btw pitäis itsekin muistaa/saada aikaseksi kuvata. Tässä ohjeistus:

Kuvaa max. 15 sekunnin mittainen videoklippi, jota tähdittää suomalainen tai Suomessa asuva tyttöskeittari.

KILPAILUN SÄÄNNÖT:

1. Videolla esiintyvän/esiintyvien skeittaajan/skeittaajien oltava tyttö/tyttöjä
2. Kuvaajana voi toimia niin poika kuin tyttökin
3. Videoklipin kesto Max. 15 sek !
4. Videon tulee sisältää skeittausta. Valitettavasti longboard kruisailutvideot jäävät tämän kilpailun ulkopuolelle.
5. Kuvaaja saa osallistua kilpailuun max. kolmella videolla.

NÄIN OSALLISTUT SKABAAN:

1. Kuvaa video!
2. Postaa upea tekeleesi OMALLE Facebookseinällesi ja lisää tekstikenttään hashtag #trlvideoklippiskaba (vain hashtagilla merkityt videot ovat mukana kilpailussa)!
HUOM!! video on postattava julkisena, jotta se on näkyvillä tuomareille ja muulle yleisölle omien FB-kavereiden lisäksi.
3. Merkitse tekstikenttään kuvaajan, sekä videota tähdittävän skeittaajan nimi
4. Säilytäthän videon myös itselläsi mahdollista palkitsemista varten.
5. Postaa videosi 15.8 klo 23.59 MENNESSÄ!

Palkinnot voittajille sponsoroi Stance ja Dakine.

Että eikun osallistumaan!

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Vesijuokse or die

En ole suuremmin veden ystävä, enkä varsinaisesti innolla odottanut vesijuoksuvaihetta kuntoutuksessa. Fakta kuitenkin on, että se on paras mahdollinen kuntoutuslaji. Ensimmäinen yritys lajin saloissa uimahallissa oli ihan karmea, mutta sen jälkeen tajusin vaihtaa Stadikalle, missä on sentään ulkoilmassa ja rata on niin pitkä ja allas syvä, ettei tarvi juosta pientä ympyrää.

En nyt varsinaisesti oo vesijuoksuun vieläkään tykästynyt, mutta kun sen sai viikkorutiineihin tuupattua niin siinähän se meni kuten muutkin pakolliset asiat elämässä. Välillä oon käynyt aamuisin ennen töihin menoa, välillä töiden jälkeen ja välillä viikonloppuisin. Koskaan ei oo tarvinnut mennä yksin, sekä sen puolesta että omia kavereita on saanut mukaan sekä "muutama" muukin helsinkiläinen tykkää käydä siellä.

IMG_20140529_134810
Minä ekaa kertaa Stadikalla!

IMG_20140601_175319
Iitu täynnä energiaa vesijuoksun jälkeen.

IMG_20140606_085011
Aamufiilis, huvitti niin kympillä...kuvan otti Iitu.

IMG_20140629_201635
Kaikkia sinne altaaseen saikin houkuteltua...tai mikä nyt oikeastaan on houkuttelun ja pakottamisen ero? Katja oli Tromssasta Helsingissä käymässä ja altaaseen joutui.Late kauhoi ensin melontakuntoa syksyn surffireissulle uintiradan puolella, mutta tuli lopuksi juoksemaankin.

Nopeesti aika kuitenkin kulkee eteenpäin ja kolme kuukautta leikkauksesta on takana muutaman päivän päästä. Kolmen kuukauden rajapyykki tuo paljon uusia vapauksia. Oon jo edellisestä lääkärikäynnistä asti pyöräillyt ulkona. Sen jälkeen ei ole tarvinnut kuntopyörään päin katsoakaan. Vaikka en erityisesti oo koskaan pitänyt pyöräilystä, on siinä kuitenkin kuntopyöräilyyn verrattuna paljon hyviä puolia. Oon jopa aika fiiliksissä, kun aamuisin haen pyörän kellarista ja lähden sotkemaan kohti duunia. Ens viikolla ohjelmaan tulee juoksu. En myöskään oo välittänyt juoksemisesta, mutta nyt odotan sitäkin. Tää totaalikielto kaikkeen on oikeastaan aika hyvä tapa oppia pitämään kaikista lajeista.