maanantai 29. joulukuuta 2014

Parasta vuonna 2014

Parasta vuonna 2014 ei tietenkään ollut operaatio polven kasaus ja kuntoutus, mutta onneks kaikkee muuta kivaa oli.

IMG_2109
Laurin ottama kuva

IMG_2195
Laurin ottama kuva

Tammikuussa lähdettiin Japaniin laskemaan putskua. Sinne lähtö oli jo vuosia ollut mielessä. Eikä kaduttanut, upea maa ja mahtava reissu. Juuri aiemmin telottu polvikin pysyi yllättävän hyvin menossa mukana, kiitos polvituen ja särkylääkkeiden.


IMG_6990m
Kuva Lauri

IMG_6985m
Kuva Maija

Talmahengailu. Vaikka koko kevään laskukausi meni toipilaana, tuli kuitenkin hengailtua mäessä ja vähän neppailtua siinä ohella. Esimerkiksi kuvan handplanttiviritelmiä ja muuta urheilua, kuten punnerrusta lisäpainolla.


IMG_8450m

IMG_8251m

Kuvailu kesäiltoina. Skeittaamisen kuvaaminen kiinnostaa, ja nyt kun ei itse päässyt skeittaamaan, tuli lähdettyä likenteeseen kameran kanssa. Näitä kuvia pääty sitten myös Ctrlin julkaisemaan haastikseen Sankusta.


IMG_1255m

IMG_1251m

Oma skeittizine Sunnuntai10. Ihanan stressaavaa puuhaa, ei se tekeminen vaan julkaisun jälkeen ihmisten reaktioiden seuraaminen.


lr-0091

lr-1932
Kuvan otti Siiri

Tyttörullalautailijat. Paljon se ottaa, paljon se antaa. Loppukesän ponnistus oli ensimmäistä kertaa toteutettu Game of T.R.L -tyttöjen skeittikisa, joka ensimmäistä kertaa Suomen historiassa tuotti ongelmia vetää läpi, koska osallistujia oli niin paljon. Läpi saatiin kuitenkin ja voittaja löytyi, vaikka myöhään meni.

Vuoden mittaan oli tietty myös kaikkea pienempää TRL-tapahtumaa, viimeisimpänä pikkujoulut, jossa pääsin haastattelemaan pukilta ne perinteiset kysymykset. Korvatunturiltahan se oli tullut, koko matkan puskenut mongona.


IMG_0938m
Kuva Lauri

IMG_1463m
Kuva Sanku

Paluu skeittilaudalle, vaikkakin se jäi hetkelliseksi. Ehdin vielä ulkokeleillä käydä vähän rullailemassa Siilitien parkilla, syyskuun lopussa skeittasin myös hieman, kun kävästiin Ranskassa ollessamme Espanjan puolella Bilbaossa. Lokakuussa kävin muutamia kertoja skeittaamassa, mm. Halliweeninä, mutta sitten kiinnitetty jänne tulehtui ja jouduin taas palaamaan pelkkiin kuntoutuspuuhiin. Vaikka pettymys oli kova, niin nämä muutamat skeitit olivat, paitsi tietysti vuoden parhaita, niin tosi erityisiä itselle muutenkin, kun vihdoin pääsi edes vähän tekemään sitä, millä oli kuukausitolkulla itseään motivoinut vesijuoksemaan, kuntopyöräilemään ja jumppaamaan.


IMG_0748
Kuva Lauri

IMG_1149m

Naamiaiset ja kavereiden pitämät juhlat ylipäätänsä. Kunhan löytyy (teko)syy juhlia! Ylemmässä kuvassa ollaan Liisan kanssa lähdössä Suvin Venetsialaisiin naamiaisiin, alemmassa Lauri on valmiina Kean Amerikka-synttäreille.

IMG_2053m

IMG_2055m
Kuvat Lauri

Paluu opetushommiin. Ensin opetin 3-vuotiasta veljenpoikaa laskemaan, kun oltiin ennen joulua viikko Rukalla. Neljä kertaa käytiin mäessä ja kehitys oli huimaa. Näissä viimeisen laskukerran kuvissa lasketaan jo tulevasti omilla jaloin seisten hurjaa temppurataa (pitkät jalat on plussaa hiihdonopettajalle).

Opetushommat jatkui heti joulun jälkeen Talmassa, missä opetan kuuden päivän lautakurssia ja lisäksi yksityistunteja. Viime vuosi oli ensimmäinen hiihdonopetushommien aloittamisen jälkeen, jolloin en opettanut yhtään. Ensin joulukurssit peruttiin lumen vähyyden vuoksi ja sitten teloin polven. Tänä talvena sai onneksi vahingon takaisin, sillä opettaminen on mielekästä - työn tulokset näkee nopeasti ja on aina hauskaa jakaa laskemisen riemua.

--
Tässä mitä tuli päällimmäisenä mieleen, oli toki paljon muitakin hyviä juttuja. Innolla odotan, mitä vuosi 2015 tuo mukanaan!

tiistai 23. joulukuuta 2014

Maisemakuvahaaste 5/5

Viimeinen maisemakuva tältä erää! Syksyllä tuli kolme vuotta, kun palasin Suomeen edelliseltä pitkältä ulkomaanreissulta. Asuin puoli vuotta Michiganissa, pienessä Hancockin kaupungissa. Oli ihan mahtava puoli vuotta, ja vieläkin on ikävä monia asioita sieltä - eniten ehkä paikallista hiihtokeskusta ja omaa kotia, jossa mulla oli miniramppi kuistilla. Ja ihmisiä tietysti, tosin osa silloisista kavereista on jo muuttanut ympäri jenkkilää, pienestä yliopistokaupungista kun ei töitä valmistumisen jälkeen löydy.

Hancockin tunnusmerkki on Hancockin ja Houghtonin erottava nostosilta, The Portage Lake Lift Bridge. En ensin moneen kuukauteen nähnyt siltaa nostettuna, sillä talvella järven ollessa jäässä sitä ei tietenkään nosteta, kun ei siitä kulje laivojakaan ali.

hancock

Seuraavana blogiohjelmassa kooste vuoden parhoista paloista. Se on melkein valmiina, mutta onhan tässä vielä päiviä jäljellä, ehkä juuri niihin sattuukin vuoden parhaat jutut, niin ei mennä ennakkoon julistamaan mitään.


maanantai 22. joulukuuta 2014

Maisemakuvahaaste 4/5

Maisemakuvahaasteessa viedään toiseksi viimeistä. Ajatukseni oli olla toistamatta itseäni samoilla lokaatioilla, kun kuitenkin muutaman viime vuodenkin aikana oon aika monessa eri maassa ja paikassa ollut. Tän päivän kuvaksi valikoitui otos Highway ykkösen varrelta toissakesäiseltä jenkkireissulta. Kuvassa näkyy Point Arena lighthouse ja sitten sitä jylhää rantaa, mitä matkan varrella paljon sai ihailla.

IMG_4263

Itse tykkään reissuilla käydä katsomassa muutaman nähtävyyden tai varsinaisen maisemapaikan silloin tällöin, mutta viime vuodet matkoilla on liikuttu pitkälti skeittauksen tai laskemisen ehdoilla. Varsinkin skeittireissulla auto pysäytetään just sen harmaimman betoniparkin eteen, mitä kylästä löytyy. Toki maisemia tulee ihasteltua, mutta autoa vaan ei tule niin usein pysäyteltyä tien varteen, että niistä jäis muistoja verkkokalvojen lisäksi myös muistikortille. Ehkä parannan tapani vielä joskus.sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Maisemakuvahaaste 3/5

Maisemakuvahaaste jatkuu taas pikkupokkarin räpsäsyllä, se kun on useimmiten ainoa käsillä oleva kamera laskuhommissa, missä puolestaan on usein upeita maisemia muistikortille tallennettavana. Tämä kuva, kuten gondoleista näkyy, on Åresta. Oltiin siellä toissakeväänä ja oli kovin onnistunut reissu. Kovinkaan montaa maisemakuvaa ei koko reissulta tullut, onneks kuitenkin tämä.

lr-

Olin viime viikon Rukalla, ja olis tietysti kiva ollut laittaa joku tuore kuva sieltä. Tai edes vanha. Oon käynyt Rukalla kauden alussa ainakin kymmenenä vuonna, mutta mulla on sieltä ihan muutamia kuvia. Suurin osa niistäkin jotain mökkisekoilua. Eniten on kuvia operaatiosta, kun otettiin näin kaamosaikaan mukaan suihkurusketuslaite, ja suihkutettiin toisillmme laskulasit päässä goggle tanit. Tällä kertaa kuvia tuli lähinnä lastenrinteen reunalta, kun opetin veljenpoikaa laskemaan. Maisemakuvia puolestaan jälleen kerran puhdas nolla kappaletta. No, ehkä ens vuonna!

lauantai 13. joulukuuta 2014

Maisemakuvahaaste 2/5

japani

Toisen päivän maisemakuvaksi valitsin Japanissa räpsäistyn kuvan. Kuva on otettu pienellä taskupokkarilla, jota pidän laskiessa taskussa. Sen näkee kameran kunnostakin, mutta hyviä kuvia sillä edelleen saa rujosta ulkokuoresta huolimatta. Vuoret Japanissa oli todella kauniita.

perjantai 12. joulukuuta 2014

Maisemakuvahaaste 1/5

Sain Facebookissa maisemakuvahaasteen eli pitää postata viitenä päivänä peräkkäin yksi maisemakuva. Tämän valitsin ekaksi kuvaksi:

IMG_0792

Kuva on Biarritzista Ranskasta, missä olin syyskuussa. Kun selailin maisemakuvia, mitä multa löytyy, niin kiroan sitä, että suurin osa on otettu keskellä päivää, jolloin valo on kaikkein ankeimmillaan. Iltaisin tulee harvoin kannettua kameraa mukana. Ja aamuisin nykyään nukkuu, jos vain mahdollista, haha. Tällä kertaa poikkeuksellisesti oikein odottelin auringon laskua rannassa kamera kädessä. Illalla on valo kyllä kaikkein kauneimmillaan, pitäisi ottaa siitä ilo irti useammin.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Hevosen vuosi

Ote kuluvan vuoden kiinalaisesta horoskoopista:
Hevosen vuonna katsotaan millainen hoito auttaa ja millainen ei. Tämä saattaa olla kovaa aikaa perinteiselle lääketieteelle, joka ei hyväksy luonnonmukaisia tai vaihtoehtoisia hoitomuotoja terveydenhuollon tueksi.

Ratkaisukin löytyi:
Hevosen vuoden fengshui-vinkki Vuohelle (eli mun kiinalaiselle horoskoopille): Eteeristen öljyjen ja huonetuoksujen käyttö edesauttaa Vuohen terveyden ylläpitämistä tänä vuonna.

IMG_20141024_170934

IMG_20141106_174922

IMG_20141120_171405

Eteeristen öljyjen käyttö on selkeästi jäänyt vähiin, pitää varmaan alottaa. Polvi on viimeisen kuukauden kenkkuillut toden teolla. Pahimmillaan en oo päässyt käveleen kunnolla, juoksemaan en ole kuukauteen pystynyt edes muutamaa askelta. Ottaen huomioon, että elokuussa kävin jo hölkkälenkillä, niin jossain välissä selkeesti jotain meni pieleen.

Ennen joulua on kuitenkin tarkoitus alottaa laskukausi Rukalla, vielä tämä ja ens viikko aikaa saada ärtynyt jänne asettumaan. Eipä tässä kun ojentelua ja varovaista kyykkäämistä siihen asti.

p.s. Edellisen postauksen pikujouluissa oli hauskaa, kuten pikkujouluissa tuppaa olla. En pystynyt skeittaan mutta ei se mitään, tehtiin skeittiaiheisia näytelmiä, ja mä toimin meidän esityksessä kertojana. Kuvia ja juttu Tyttötullallautailijoiden sivulla.