sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Syvään päätyyn

Viime syksynä tehtiin pienellä, vähän randomisti valikoituneella porukalla ensimmäinen oma skeittizine Sunnuntai10. Kun eka numero oli saatu myytyä, alkoi tietysti toisen suunnittelu. Suunnitelmia oli paljon, mutta kukaan ei oikein saanut tartuttua toimeen asian suhteen. Lopulta sovittiin päivämäärä, jolloin lehteä joka tapauksessa koottaisiin, niistä materiaaleista mitä sillä hetkellä olisi valmiina. Itselle selvät aikataulut on aina parempia kuin epämääräinen "vois joskus tehdä" -mietintä, ja näytti toimivan muillekin.

Sain kirjoitettua yhden pitkän jutun valmiiksi pari viikkoa sitten ja sen jälkeen tein sivupohjan odottamaan täyttöä. Muuttoon valmistautuessa tuli käytyä läpi kirjahyllyä, ja sieltä nostettua poisto-osastolle kaikenmaailman materiaalia, mikä sitten inspiroi jo askarteluun. Niinpä vietin illan jos toisenkin yksinäni leikkaamalla ja liimaamalla juttuja valmiiksi. Siihen hommaan saa hukattua rajattomasti aikaa.

Eilen rykästiin sitten porukalla lehti kasaan. Yllättäen meillä oli matskua kasapäin! Paljon kuvia ja kaikkee sekalaista laatukamaa jäi loppujen lopuksi pois valmiista tuotoksesta. Käsittämätöntä, että kyhättiin sivut täyteen yhden illan aikana. Oli aika tekemisen meininki ja siinä on puolensa. Tulee tehtyä päätöksiä nopeammin, kun pakko liimata sillä hetkellä kun liimapuikon saa hetkeksi ryöstettyä omiin käsiin.

lr-3225
Ah sitä silpun määrää, mitä tehdessä syntyy...

lr-3237
Sanku joutui laittamaan lempikuvansa sivujen sijaan paperikoriin, harmittaahan se

lr-3233
Niin sanoinko että sitä silppua riitti

Nyt lehti on viimeistelyvaiheessa, eli viimeisiä koristeluja lisäillään vielä muutaman päivän ajan ja loppuviikosta sitten kopiointiin. Ite en ehdi jakeluun puuttua, kun oon pari viikkoa reissussa, mutta uskoisin että noi muut hoitaa sitä myyntiin ainakin muutamaan helsinkiläiseen skeittikauppaan. Voi myös tilata osoitteesta sunnuntai10@gmail.com. Myyntihinta vahvistuu, kun kopioinnin hinta selviää, mutta neljä tai viis euroa lienee totuus.

lr-3227
Sisältö on aika erilainen kuin ekassa numerossa, mutta jotain perinteitäkin pidettiin yllä - antimainoksen kohteena tällä kertaa My Favorite Things.

lr-3229
Janinan Intia-juttua en ole vieläkään ite lukenut, kun se salaperäisesti tulosti sen vasta tullessaan ja sitten värkkäsi sitä kasaan koko illan. Ompa luettavaa itelläkin, kun lehti saadaan painosta!

lr-3228
Asu vapaa eikä pakollinen. Sonja päätti tehdä lehteä prinsessana ja tää kuva on musta absurdiudessaan jotain käsittämättömän hienoo.

lr-3241
Viimeistelyä vaille valmis lapsonen ja ylpeät vanhemmat: Sunnuntai10 issue2 "Syvään päätyyn".

torstai 21. toukokuuta 2015

Seitsemäs kuukausi käyntiin

En tiedä, johtuuko siitä että seitsemän kuukausi raskautta pyörähti käyntiin, vai että on vaan huono viikko, mutta nyt tuntuu että odotus alkoi - jos olo on jatkuvasti vähän tukala, niin sellasen päättymistä kyllä odottaa. Varsinaan kun ei tää tästä välttämättä helpompaan päin ole menossa, sisäelimillä kokoajan vähemmän tilaa, ja jo nyt tuntuu välillä ettei pysty hengittään. Ekat kuukaudet toki odotin että pahoinvointi loppuis, kuten se sitten loppuikin, mutta silloin ajatus jostain elollisesta olennosta syntymässä oli vielä kovin absurdi. Sitten onkin monta kuukautta ollut suht normaalia, mitä nyt yhä suurempi osa vaatekaapin sisällöstä on pikkuhiljaa jäänyt käyttökelvottomaksi. Nyt tuntuu, että mahassa asustava pikku pirulainen alkaa oikeasti vaatia niin paljon huomiota, että siirryn odotusvaiheeseen, että sen saisi pois häiritsemästä aina vaan mua. Vielä on laskennallisesti toki kolme kuukautta siihen, että pallo lähtee mun mahasta ja ripustetaan Laten jalkaan, siihen asti ei auta kun toimia jatkuvasti paisuvana nyrkkeilysäkkinä.

lr-
Leppävaarasta parin viikon takaa, kuva Late

Tällä viikolla on ollu sekä pitkiä duunipäiviä että kaikkee käytännön paperityötä, eli liikkuminen on jäänyt vähälle. Kuitenkin skidi taitaa tykätä skeittauksen tuomasta liikkeestä tai sen aiheuttamasta metelistä. Se on paljon rauhallisempi, kun on ite liikkeellä. Sitten kun makaa sohvalla, niin voi vaan katsoa kun maha pomppii potkujen voimasta. Kuulostaa ehkä ihan hauskalta, mutta jatkuvana ohjelmanumerona melko rasittavaa.

lr-3103
Parkit vaihtuu, pukeutuminen pysyy koska tuohon takkiin mahtuisi vielä 150-kiloisenakin. Fiskars pari viikkoa sitten, kuva Late

Tänään kävin kaverin kanssa lähiparkilla kolmen päivän skeittaustauon jälkeen. En kauheesti skeitannu, opetin kaverille paria temppua pikkukaareen ja aina välillä jotain pientä rullailin itekin. Viime viikonloppuun verrattuna ei enää ollut kauheenkaan ketterä olo, silloin tuntui vielä suhteellisen hyvältä laudan päällä. Nopeita muutoksia, mutta ehkä sen taitekohdan vaan on jossain vaiheessa tultava vastaan. No, syksyllä sitten taas, ohan tässä jo kokemusta olla kesä skeittaamatta. Tekemisen puutetta ei ainakaan hetkeen pitäis olla, kun tosiaan on muutot, zinet ja Englannin reissut kaikki melko ajankohtaisia.

lauantai 16. toukokuuta 2015

Letkeä viikonloppu

Ollut tosi rento viikonloppu, joka on tuntunut myös tosi pitkältä hyvällä tavalla. Ja tänään on vasta lauantai. Edeltäneellä Helatorstailla saattaa olla osuutta asiaan. Perjantaina töiden jälkeen oltiin sovittu, että näytän Sankulle vähän asuntonäyttöjen lomassa bongaamiani Aurinkolahti-spotteja ja katotaan, josko ruosteessa olevat kuvaajasormeni vähän vetristyisivät. Käytiin leppoisa, mutta tehokas kierros ja jotain ihan ok otoksiakin tuli.

lr-3149
Sanoin melkein jokaisesta talosta, jonka ohi käveltiin, että "tuoltakin käytiin katsomassa kämppää". Niin tästäkin talosta, mutta käteen jäi vaan noseslide spotti. Ohan sekin jotain!

lr-3216

lr-3204
No ihan rannasta ei katsottu kämppiä, ei haluta maksaa siitä, että joutuu kauammaksi skeittiparkilta. Vaikka jotkut kuulemma tota merinäköalaakin arvostavat. Sanku arvosti mahdollisuutta tehdä fakie fiftari merinäköalalla.

Tänä aamuna suunnattiin Olariin Laten kanssa. Skeitattiin siellä rennot ja loppujen lopuks aika pitkät sessarit. Tällä hetkellä tuntuu, että jokainen kerta, mitä pystyy vielä rullailemaan, on bonusta. Mistä varmaan johtuukin, että lähiaikoina ei oo ollut kuin hyviä sessareita. Kyllä se useampi kilo etureppua sekä pistää puuskuttamaan että vie kummasti tasapainoa etukenoon, mutta toistaseks ei oo liikaa haitannut.

lr-49

lr-57

Mun puulikruisailua, Late kuvas.

Olarista jatkettiin Lauttasaareen, kohteena Surfshopin ystävämyynnit. Matkalla käytiin ihastelemassa vielä vaiheessa olevaa Larun uutta betoniparkkia, kivan näköistä pikkukaarta näyttää tulevan. Saa nähdä, ehtiikö sitä enää skeittaamaan, vai pitääkö odottaa syksyyn tai ensi kesään. Noi vasta valmistuneet parkit tuppaa oleen aina niin suosiossa ja mihinkään tungokseen en enää mee sekaan.

lr-3224
Päästiin me sinne Surfshoppiinkin. Paljon oli kavereita mestoilla, tiskin takana Maija.

Seuraavana ohjelmassa oli ravintolapäivästä ruoan etsintä. Etsittiin hetki Hakaniemenrannasta tutun kojua, mutta nälkä voitti ja kun ei heti löydetty, otettiin kun löydettiin vegaaniherkkuja Ravintola Loistosta ja karibialaistyylistä kasvisruokaa Kurmaksen Köökistä. Nälkä lähti, ja innostuttiin velä jatkamaan Burton Storenkin ystävämyynteihin.

lr-140512

Nyt aion tarttua saksiin ja liimapuikkooon, ja askarrella jonkun artikkelin alkukesästä ilmestyvästä Sunnuntai10:stä valmiiksi. Jotenkin käsittämätöntä, että elämä voi olla näin letkeetä, vaikka periaatteessa vois olla vähän kiireenkin tuntua ilmassa. Päästään uuteen kämppään kesäkuussa, mutta satun olemaan yhellä kurssilla Englannissa kuun kaksi ekaa viikkoa, joten muutetaan sitten sen jälkeen. Englantiin liittyen toivotaan myös, ettei meille jostain hämmentävästä geenimutaatiosta johtuen oo syntymässä mitään wannabe-prinsessaa tai -prinssiä, joka näkee tilaisuutensa koittavan heti kun kone laskeutuu monarkiselle maaperälle ja päättää syntyä tylsän demokraattisen tasavallan sijasta sinne. Siinä voiskin sitten kaiholla lukea tätä postauta letkeästä menosta, kun tulis takaisin kahtena kappaleena ja kotona olisi muutto edessä! Haha, aikamoinen kauhuskenaario.

Letkeetä viikonloppua myös muille!

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Uudet kotikaaret

Alkaa vahvasti näyttää sille, että meidän lähiparkiksi vaihtuu Siilitien Hillerin sijaan Vuosaaren Pile. Ihan kuin tää asunnon osto Helsingistä olis muutenkaan helppoa, niin sitten vielä tärkeänä kriteerinä, että kotiparkkia ei huonompaan vaihdeta... Ja tietysti siis puhutaan tietysti lähiparkista kävely/rullausmatkalla, ei mistään lähimmästä parkista, minne joutuisi esimerkiksi menemään yhde metropysäkin välin...

hilleri
Siilitiellä 2012 vähän parkin valmistumisen jälkeen, kuva Late.

IMG_7380m
Late Siilitiellä viime kesänä

IMG_2919m
Oi niitä talvia, kun ulkokauden aloituksen eteen sai käydä lapioimassa kotiparkkia tyhjäksi. Kuva Late.

Aika vahvasti asunnon etsintä keskittyi siis Vuokkiin. Välillä harhauduttiin muille kulmille, kuten käytiin tsekkaamassa Leppävaaran uuden parkin lähistön asuntotarjonta, mutta loppujen lopuksi oltiin aina takasin selaamassa 009-alkuista postinumeroaluetta. Ja sieltä se sitten löytyi.

IMG_5762m
Late tulevassa kotiparkissa, kuva toissakesältä

20130917_Leena_Vänni_3_(c)Keke_Leppälä
Keijo Leppälän kuva musta parin vuoden takaa

puuli2
Puuliajelua parin vuoden takaa, kuva Aku H.