keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Lomaltapaluuloman tarpeessa

Taidettiin lomailla liian aikasin, sillä lomalta palattua seuraavana aamuna hieman alle puolivuotias Röhkis lähti liikkeelle. Neiti ei näemmä ole löhölomailun ystävä, vaan loma meni ankaraan treenaamiseen, jonka hedelmiä poimittiin heti kotimatolle päästyä. Kohta ollaan uudestaan loman tarpeessa, kun pikkutuho ei enää suloisena köllöttele siinä, mihin sen jätti, vaan hinaa itseään päättäväisesti kohti haluamaansa määränpäätä.

Toisaalta ei lomailtu yhtään liian aikasin, sillä meillä ei ollut Röhkikselle muuta nukkumapaikkaa varattuna kuin vaunukoppa, ja siinä alkaa tulla laidat vastaan. Tai tuli jo, joten pientä raajojen ylivuotoa oli havaittavissa, mutta siihen koppaan otus vielä tungettiin päivä- ja yöunille. Vauvathan on taipuisia.


Pyhätunturin hotellihuoneessa


Levin mökillä

Oltiin siis viikko Rukalla, yhden yön stoppi Pyhätunturilla ja viikko Levillä. Mäkeen ehdittiin Laurin kanssa molemmat 14 kertaa, mikä enemmän kuin tuplasi tämän vuoden laskupäiväsaldon. Rukalla oli tarjolla sellaista luksusta, että oltiin mäessä jopa yhtäaikaa, kun mukana olleet isovanhemmat hoiteli Röhkistä. Levillä puolestaan mukana oli muuta laskuseuraa Katja, Suvi ja Antti. Toki joka paikassa sai laskuseuraa myös vuosien mittaan tutuiksi tulleista tyypeistä, joten yksin ei tarvinnut laskea missään.

Yöunien suhteen loma ei mennyt ihan nappiin. Lomalle lähdettiin niin, että Röhkis heräsi kaksi kertaa yössä, loppureissusta päästiin kerran tunnissa heräämiseen. Ihmeen hyvin sitä jaksoi, vaikka toki katkonaiset unet vei veronsa. Meidän Levillä oloaikaan sattui yksi kirkas yö revontulineen, mutta kävin iltaysiltä vilkaisemassa niitä mökin pihassa ja painelin nukkumaan. Suvi ja Antti puolestaan lähtivät kuvausreissulle, ja Suvin kuvasaldoa voi ihailla vaikka täältä. Ihan kivan näköistä, ite näin jonkun hailakan raidan taivaalla ja ainoat kuvat järkkärikameran muistikortilla on Röhkiksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti